Ellen i Portia pred oltarom: Hollywood dobio prve vjenčane lezbijke

Piše:
nedjelja, 17.8.2008. 11:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ellen i Portia pred oltarom: Hollywood dobio prve vjenčane lezbijke

NAKON što je objavljeno da je Kalifornija usvojila zakon o istospolnim brakovima, 50-godišnja TV voditeljica Ellen DeGeneres najavila je kako će se udati za svoju dugogodišnju djevojku, 35-godišnju glumicu Portiju de Rossi. Tajna ceremonija održana je jučer u Los Angelesu, a poznate lezbijke u brak je ispratilo tek dvadesetak prijatelja, bez velike pompe.

Ellen i Portia na vjenčanju su nosile kreacije Zaca Posena, prstenje je iz radionice Neila Lanea, a dom im je za vjenčanje uredila poznata losanđeleska cvjećara Mark's Garden, prenosi People. "Najpopularnije holivudske lezbijke", kako ih zovu tamošnji mediji, nisu htjele od vjenčanja raditi cirkus, ali će svoju ljubav zapečatiti i u talk showu popularne Ellen, koja je u SAD-u po gledanosti potukla "mamu televizije" Opru Winfrey.

Upravo u svojoj emisiji Ellen je najavila kako će se udati za Portiju, a zaručničko prstenje razmijenile su uoči dodjele Emmyja na kojoj je Ellen trijumfirala. "Svakodnevno jedna od druge mnogo učimo. Obje smo se promijenile i odrasle i osjećamo kako je ovo jedan novi početak", rekla je Ellen novinarima.

Voditeljica je krajem prošlog desetljeća bila zaručena za glumicu Anne Heche, ali je ljubavna priča propala nakon što se ova odlučila okrenuti muškarcima. Moramo priznati, Ellen joj je našla i više nego adekvatnu zamjenu.

"To je nešto što smo željele učiniti još odavno i vrlo smo uzbuđene zbog toga. Planiranje vjenčanja je jako naporno. Totalna ludnica. Sad sam i vrtlara pozvala", rekla je uoči vjenčanja u šali Ellen DeGeneres te dodala kako je bilo krajnje vrijeme da Kalifornija odobri istospolne brakove, o čemu se u Hollywoodu godinama vodila žustra rasprava.

M.A.