Ford FAB1 - zvijezda filmskog platna

Piše:
petak, 16.1.2004. 20:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ford FAB1 - zvijezda filmskog platna

ŠIROM Amerike je u vrijeme Božića prikazan isječak filma "Thunderbirds" u kojem se pojavljuje najnoviji Fordov koncept.

Povratak tajne organizacije "Thunderbirds" desiti će se početkom ljeta 2004. godine, kad će premijerno biti prikazan film Thunderbirds. Povratak legendarne serije na filmsko platno potpisuje Universal Pictures, dok se za modernu "mašineriju" pobrinuo Ford.

Radnja filma dešava se u 2010. godini, a redatelj filma je Jonathan Frakes. Frakes je poznat po ulozi Williama Rikera u Zvjezdanim stazama te kao redatelj jedne epizode filma "Star Trek: The First Contact).

Uz nekoliko eminentnih glumaca, kao što su Ben Kingsley, Anthony Edwards i Bill Paxton, pojavljuje se još jedna zvijezda. Njezino ime je FAB1, a riječ je o službenom vozilu "organizacije".

FAB1 je najblaže rečeno super-automobil, jer njegove sposobnosti u filmu su nevjerojatne. Vozilo postiže nevjerojatnu brzinu kako na kopnu, tako i na vodi. Ah da, FAB1 može i letjeti, a u sebi krije mnoštvo iznenađenja.

Atraktivni dizajn koncepta na šest kotača potpisuje europska podružnica Fordovog dizajnerskog centra, a nastao je u suradnji s produkcijskim timom filma.

Također, za potrebe filma je razvijena čitava paleta interesantnih vozila, koja se savršenu uklapaju u duh filma.

Chris Bard, direktor dizajna pri Fordu Europa prokomentirao je projekt ovim riječima: "Učestvovanje Forda na filmu je bila izvanredna prilika da naši dizajneri uz pomoć istomišljenika rade na interesantnom projektu. Imali smo čast da sudjelujemo u razvoju zabavnog vozila na šest kotača dugog preko osam metara.

S obzirom na naslov filma bilo je za očekivati da će Ford u dizajn vozila usaditi osnovne linije bezvremenskog Thunderbirda, koji je nedavno oživio na američkoj sceni. Stoga ne čudi što ružičasti FAB1 neodoljivo podsjeća na posljednju ediciju Thunderbirda, koja je predstavljena 1999. godine.

Uz izraženu duljinu, koncept se ističe brojem kotača i njihovom veličinom, koja iznosi čak 22 inča. Ekstravagantnost se nastavlja i u unutrašnjosti, koja može prihvatiti do četiri putnika.

Svi zainteresirani mogu dodatne informacije naći na službenim stranicama, www.uip.com. i www.workingtitlefilms.com.

Miljenko Nikolić