Grupa "Simple Minds" 1. srpnja na zagrebačkoj "Šalati"

Piše:
četvrtak, 29.5.2003. 20:45
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Grupa "Simple Minds" 1. srpnja na zagrebačkoj "Šalati" "SIMPLE MINDS", jedna od najpoznatijih škotskih pop rock grupa svih vremena, potvrdila je da će 1. srpnja održati koncert na stadionu ŠRC-a "Šalata", izvijestio je danas organizator koncerta, glazbena udruga "Kajda".

"Simple Minds" su u Zagrebu trebali nastupiti još 1991., no planirani koncert u Maksimiru otkazali su zbog rata. Koncert u Zagrebu otkazali su i 1998., kada su trebali nastupiti kao posebni gosti na koncertu "Rolling Stonesa" na Hipodromu.

U Hrvatskoj su ipak nastupili prošle godine - svirali su na "open air" koncertu na otoku Krku, koji je, kažu organizatori, zbog oduševljene publike izvrsna preporuka za zagrebački nastup.

"Simple Minds" su u 26 godina glazbene karijere prodali više od 35 milijuna albuma. U Zagreb dolaze u sklopu ljetne europske turneje, na kojoj nastupaju samostalno i na festivalima. Nakon ljetnih koncerata grupa namjerava objaviti novi album.

Ljeto u Hrvatskoj obilježit će još nekoliko koncerata svjetskih pop i rock atrakcija. Sezonu otvara "Iron Maiden" 17. lipnja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Osim "Simple Mindsa" na zagrebačkoj "Šalati" svirat će i "Stereo MCs" (5. srpnja).

Događanja se nakon toga sele na more - "Simply Red" ima koncert u pulskoj "Areni" 8. srpnja, a talijanska zvijezda Tiziano Ferro 2. i 3. kolovoza u Opatiji, odnosno pulskoj "Areni".

Ljetne koncerte na otvorenom, koliko se zasad zna, zatvara "Massive Attack", 14. kolovoza u "Areni" u Puli.