Halid Bešlić pokraden preko Slobodne Dalmacije?

Halid Bešlić pokraden preko Slobodne Dalmacije?

SLOBODNA DALMACIJA je, kako se čini, prekršila autorska prava Halida Bešlića nakon što je uz svoja izdanja počela, za samo 39 kuna, prodavati i kompilaciju njegovih hitova. Iz Izdavačke kuće Hit Records požalili su se, naime, distributeru CD-a, Slobodnoj Dalmaciji, da ne mogu prodavati Halidove albume, a da njima ne plate prava.

Slobodna Dalmacija im je to galantno odbila jer tvrde kako je malena karlovačka tvrtka Ka-art, od koje nabavljaju nosače zvuka, uredno priložila svu potrebnu dokumentaciju i da su oni vlasnici prava na Bešlićevu glazbu za Hrvatsku i Sloveniju.

"Hit Records još nije predočio da ima prava. Zasad su CD-i regularno u prodaji dok Hit Records ne dokaže suprotno", kazao nam je Fabijanko Vrtlar iz distribucije Slobodne Dalmacije. U toj diskografskoj kući nam nisu htjeli komentirati slučaj, jer je postupak dokazivanja prava u tijeku.

"Ako je gospodin Bešlić još nekome prodao prava na istu glazbu, to je njegov problem"

"Nemamo nikakvih problema, ja sam vlasnica prava za Hrvatsku i Sloveniju. Ako je gospodin Bešlić još nekome prodao prava na istu glazbu, to je njegov problem", kaže Maja Šut iz Ka-arta, i dodaje da je kompilacija napravljena od starijih pjesama Halida Bešlića, a da se prava koja je Hit Records potpisao s pjevačem vjerojatno odnose na njegove novije albume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osman Điho, koji se predstavlja kao Bešlićev prijatelj, na spomen tvrtke Ka-art, samo je rekao "Ka - šta? Nikad čuo". No, nakon kraće provjere gospodin Điho se vratio sa sljedećim vijestima:

"Nemaju ni jedni ni drugi prava raditi kompilacije njegovih hitova! Hit Records je otkupio prava na novi album, a Ka-art je prije dvije godine otkupio neka prava, ali to ne znači da smiju raditi kompilacije", kaže Điho.

U Slobodnoj Dalmaciji i Ka-artu kažu da neće biti nikakvog spora niti da će ovo završiti na sudu, no kako je počelo, teško da će se dogovoriti bez odvjetnika.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara