Hitovi favoriti za američku filmsku nagradu publike

Piše:
petak, 6.12.2002. 15:24
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hitovi favoriti za američku filmsku nagradu publike NAJVEĆI ovogodišnji hitovi, poput ´Gospodara prstenova´ i ´SpiderMana´ među glavnim su konkurentima za filmsku nagradu ´Peoples Choice´ (Izbor publike), koja će se dodijeliti u Kaliforniji u siječnju iduće godine.

Među favoritima za najbolji film po izboru gledatelja nalazi se i ´Moje grčko vjenčanje´. Ta se nagrada publike smatra jednom od najopuštenijih filmskih nagradnih svečanosti u SAD-u.

Za naslov najboljega glumca ovoga se puta natječu Mel Gibson, Tom Hanks i Denzel Washington, dok su u kategoriji glumica u utrci Halle Berry, Sandra Bullock i Julia Roberts.

´Brijačnica´, ´Moje grčko vjenčanje´ i ´Mr Deeds´ nominirani su za nagradu za najbolju komediju, javlja BBC.

Za najboljeg muškog izvođača glazbe u konkurenciji su Eminem, zvijezda countryja Alan Jackson i rapper Nelly. Među njihovim kolegicama u najužem su krugu Celine Dion, Faith Hill i Jennifer Lopez. Kod glazbenih skupina pak, nominirani su rock-sastav Creed, izvođači countryja Dixie Chicks te sastav N´Sync.

U televizijskoj kategoriji među nominiranima su se našli serija ´Prijatelji´ te Matt Le Blanc i Jennifer Aniston, dok su za najbolju televizijsku dramsku seriju u oštroj konkurenciji ´Hitna služba´, ´Zakon i red´ i trenutačno najgledanija američka televizijska serija ´Ekida za očevid´.