Hollywood priprema filmsku trilogiju o nogometu

Piše:
petak, 12.9.2003. 11:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hollywood priprema filmsku trilogiju o nogometu PREGOVORI Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i producenta Lawrencea Bendera uspješno su završili i uskoro će započeti snimanje filmske trilogije o nogometu pod naslovom "GOAL".

"Bit će to prva Hollywoodska produkcija o nogometu. U cijeli projekt bit će uloženo mnogo novaca i vjerujem kako ćemo snimiti vrhunske filmove," kazao je jedan od najuglednijih svjetskih producenata. Bender je producirao niz svjetskih hitova, a za filmove "Pulp Fiction", "Good Will Hunting" i "The Mexican" dobio je Oscar, a za najprestižniju filmsku nagradu još 19. puta je bio nominiran. Uz njega na trilogiji će raditi Mike Jefferies i Matt Barrelle, ugledna imena iz svijeta filma i sportske industrije.

"Filmovi će obilovati efektnim nogometnim potezima i akcijama. Prvi film bit će kombinacija Matrixa, Rockya i 8 Mile," dodao je Bender.

Radnja prvog dijela trilogije govorit će o mladom Latinoamerikancu iz Los Angelesa, kojem je najveća želja zaigrati u nekom engleskom premierligašu. Producenti su započeli pregovore s vodećim "otočkim" klubovim kako bi ih uključili u cijeli projekt. FIFA će cijelom projektu pružiti tehničku i logističku podršku, a oformit će i posebnu komisiju koja bi trebala savjetovati glumce kako da pojedine scenu budu što realnije. Veliki interes za trilogiju pokazalo je pet glavnih FIFA-ini sponzora, a pri kraju su i pregovori s jednim od vodećih proizvođača sportske opreme.

Očekuje se kako će sva tri nastavka biti snimljena do početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, a prvi već do kraja 2004. godine. Idućeg mjeseca započet će potraga za glumcima.