HOMER VODI LISTU NAJOMILJENIJIH TELEVIZIJSKIH LIKOVA

Piše:
nedjelja, 15.6.2003. 07:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Animirani lik Homer Simpson proglašen je u jednom istraživanju najomiljenijim američkim televizijskim likom britanskih gledatelja, javlja BBC ovih dana. L

Rezultati istraživanja, koje je proveo časopis Radio Times, pokazuju da je 38 posto gledatelja izabralo Homera, oca obitelji u kultnoj seriji "Simpsonovi".

Na drugom je mjestu s 14 posto Frasier Crane iz komične serije "Frasier", dok je Rachel iz "Prijatelja" završila na trećam mjestu s 10 posto glasova.

Simpsonovi su nedavno proslavili 300. epizodu nakon 13 godina na malim ekranima. Uspjeh serije učinio je disfunkcionalnu obitelj globalnim ikonama, a posebno mjesto ima bedasti tata Homer.

U istraživanju časopisa Radio Times britanski su gledatelji odgovarali i na pitanja o drugim aspektima američke televizije. Na pitanje o tome što smatraju najboljom stranom američkih televizijskih emisija, većina je odgovorila da je to glamur, dok je kao najgoru stvar kod američke televizije 47 posto ispitanika navelo da su osobe u tim programima "presavršene".

Gledatelji su također ocijenili da je sadržaj programa na 24-satnom kanalu vijesti CNN-u najreprezentativniji za američki narod. Na drugom su se mjestu našli "Prijatelji", a na trećem "Simpsonovi". Većina ispitanika također je izjavila da su vjerovali u samo oko 50 posto američkih vijesti iz rata u Iraku.

Općenito, većina - 82 posto - izjavila je da američka televizija ima sve veći utjecaj na britansku kulturu. Većina je također rekla da je negativni učinak američke televizije na djecu u Britaniji veći od pozitivnog. Većina je zaključila da je mlađa generacija previše izložena američkoj kulturi i da to šteti engleskom jeziku.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije