Hong-Kong: 20 uhićenih zbog ilegalnog gledanja Eura 2004.

Piše:
ponedjeljak, 28.6.2004. 05:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hong-Kong: 20 uhićenih zbog ilegalnog gledanja Eura 2004. DVADESET je osoba uhićeno u Hong Kongu zbog dekodiranja televizijskih programa koji su omogućavali ljubiteljima nogometa da prate Europsko prvenstvo, objavile su tamošnje vlasti.

Racije su unazad dva tjedna provedene na brojnim lokacijama na kojima su se prodavale kartice za dekodiranje i dekoderi. Pronađena su ukupno 163 ilegalna dekodera, a 20 je osoba uhićeno u zajedničkoj akciji policije i telekomunikacijskih vlasti.

Ilegalni satelitski tanjuri i dekoderi vrlo su rašireni u Hong Kongu, a prodaju se po cijeni višestruko manjoj od pretplate na kabelski televizijski kanal Cabel TV, jedini koji u Hong Kongu pruža uslugu pay TV-a.

Cabel TV je svega deset minuta prije početka prijenosa prve utakmice na Euru 2004. promijenio kod emitiranja čime je gledanje natjecanja onemogućio tisućama ljubitelja nogometa s ilegalnom opremom.

Inače, Europsko prvenstvo u Portugalu izuzetno je popularno i gledano u Hong Kongu, iako većina utakmica počinje tek oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu.