HRT ne dozvoljava Nensi Brlek da bude manekenka

Piše:
petak, 12.9.2003. 11:14
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRT ne dozvoljava Nensi Brlek da bude manekenka

NAKON što se poznata urednica i voditeljica televizijskog Dnevnika slikala za reklamu jedne naše modne kuće na Prisavlju su joj zaprijetili otkazom.

Glasnogovornik HTV tvrdi da se njihovi zaposlenici ne mogu izigravati manekene u svom slobodnom vremenu uz pozivanje na Zakon o HRT-u, Pravilnik o radu i Kodeks o radu i ponašanju radnika HRT-a.

Po njima ispada da su šljakeri na našoj javnoj televiziji obični robovi koji smiju raditi samo za jednog gazdu i ne smiju primiti lovu ni za stvari koje nemaju nikakve veze s njihovim osnovnim poslom.

U stranom svijetu na koji se tako često pozivamo velike filmske zvijezde reklamiraju corn flakes i parfeme, Beckham zarađuje više od reklama nego nogometa, a seksi tenisačica Anna Kournikova bila bi prava sirotica bez bogatih sponzora.

Na HRT-u su vjerovatno željeli ukinuti praksu da im urednici zabavnog programa i poznati voditelji tezgare na raznim festivalima i izborima Miss kao voditelji pa se to slomilo i na nedužnoj Nensi koja se za dobar honorarčić pokušala iskazati i kao manekenka.

Zanimljivo je da i novinari koji se toliko bore za svoju slobodu medija u svom Statutu strukovne udruge imaju slične odredbe o ograničavanju sloboda svojim članovima.

Tek će se vidjeti kako će završiti cijeli ovaj cirkus, ali se čini da će Nensi pod hitno završiti svoju karijeru foto modela i njeni obožavatelji neće je moći vidjeti na brojnim plakatima po gradovima, a kamoli na kakvom reklamnom spotu na HRT-u.

Izvor naslovne fotografije: www.zyworld.com

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije