Hrvatska će 19. listopada pokušati organizirati najveći doručak na svijetu

Piše:
subota, 4.10.2003. 07:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hrvatska će 19. listopada pokušati organizirati najveći doručak na svijetu ORGANIZACIJOM najvećeg doručka na svijetu po broju sudionika Hrvatska će 19. listopada pokušati srušiti Guinnessov rekord i time obilježiti Svjetski dan hrane.

Dosadašnji rekord postavljen je na Tajvanu 2001. godine, kada je u doručku sudjelovalo 23.291 osoba.

Takozvani "Najveći doručak - Hrvatski doručak" organizirat će se u nedjelju 19. listopada u 9 sati u pučkim kuhinjama, vojarnama, domovima umirovljenika, studentskim domovima i hotelima diljem Hrvatske.

Doručak će sadržavati palentu s tekućim jogurtom i jabukama, što odražava uravnotežen odnos energije i hranjivih sastojaka karakterističnih za hrvatsko podneblje.

Broj doručaka na svakoj će lokaciji prebrojavati najmanje po dvije osobe iz kulturnog i javnog života, a sve će nadgledati Guinnessovi "kontrolori".

Osim rušenja svjetskog rekorda, cilj je toga događaja ukazati na važnost uravnotežene prehrane i uzimanja doručka kao neizostavnog obroka, te promovirati Hrvatsku kao zemlju zdravstvenog turizma.

Pokrovitelji akcije koju organizira Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" su Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvo prosvjete i športa, Ministarstvo obrane, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Uoči najvećeg hrvatskog doručka i obilježavanja 16. listopada, Svjetskog dana hrane, građani mogu pozivom na humanitarni telefon 060 789 789 donirati po jednu kunu za kupnju hrane za hrvatske obitelji lošijeg socijalnog statusa.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije