Hrvatska top destinacija za medeni mjesec

Piše:
četvrtak, 20.7.2006. 15:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hrvatska top destinacija za medeni mjesec

AMERIČKI specijalizirani časopis za vjenčanja Destination Weddings&Honeymoons“ preporučio je Hrvatsku kao idelanu destinaciju za medeni mjesec, ističući da se radi o zemlji koja je bogata kulturno-povijesnom baštinom i drži do svoje tradicije. Hrvatska je nazvana "vrućim odredištem" u Europi.

Za jesensko izdanje časopisa novinar Joe Yogerst u svom članku "Croatia: The Other Mediterranean" ističe da je Hrvatska poznata po dvije stvari: košarci i plažama.

"Ova zemlja dala je više NBA igrača nego bilo koja druga nacija, a obala, plaže i otoci su razvedeniji od Italije, Francuske i Španjolske te je zemlja gotovo netaknute prirode i odlična je alternativa Grčkoj i Francuskoj rivijeri"- prenosi pisanje američkog časopisa web stranica HTZ-a

Kao posebnosti ističe stare gradove, čisto i bistro more, vinograde i maslinike, Nacionalni park Plitvička jezera, krstarenje po Jadranskoj obali, romantična mjesta za šetnje...

U tekstu je spomenut niz interesantnih i korisnih informacija, priča i legendi kojima je Hrvatska bogata. Yogerst piše kako svako mjesto ima svoju priču. Između ostalog, spomenuo je kako je Bijela kuća u Washingtonu građena bračkim kamenom, te da je Korčula rodno mjesto Marka Pola.

Ostale navedene top destinacije su: Tuamotus (otočje u Francuskoj Polineziji), Maldivi, Grenadines otočje na Karibima te Panama.

Specijalizirani časopis za vjenčanja izlazi 4 puta godišnje, naklada je 175.000 primjeraka (godišnja naklada 700.000), te je jedan od popularnijih magazina za pripreme medenog mjeseca.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije