Index i Tvornica daruju vam dvije karte za koncert Matije Dedića

Piše:
utorak, 13.3.2007. 18:10
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Index i Tvornica daruju vam dvije karte za koncert Matije Dedića

Višestruki dobitnik nagrade Porin i nagrade Status HGU za najboljeg klaviristu,  traženi studijski glazbenik i solo klavirist, stalni član kvinteta Ladislava Fidrija i sastava New Tribe, kao i Boilers Quarteta, a od 1998. član i vlastitog Matija Dedić Trija,  objavio je 7 samostalnih albuma, od kojih posljednji "Visiting Bruxeless" (objavljen krajem 2006) predstavlja predstavlja sjajnu hrvatsko-belgijsko-češku jazz kolaboraciju.

Nastup u Tvornici Kulture predstavljati će Matijin solo recital, bez ritam sekcije, koji će biti bliži klasičnoj glazbi i europskoj kulturi u kojoj prepoznaje vrijednosti koje kao skladatelj na zanimljiv način transponira u jazz ili ih barem izvodi na način svojstven ili sličan jazzu. Biti će to svojevrstan povratak vlastitim kompozicijama. 

Na pozornici će uz Matiju zapjevati gosti Arsen Dedić i Lea Dekleva - po Matiji jedina kvalitetna mlada hrvatska kantautorica koja zavređuje biti na mjestu odmah nadomak velikim kantautorima poput Arsena i Gibbonija.

Cijena ulaznice je 60 kuna, ali vi možete dobiti dvije karte besplatno! Najbrži čitatelj koji na adresu index.nagrada@gmail.com pošalje mail sa svojim podacima naslovljen Za Matiju Dedića, dobit će dvije karte za ovaj jazz spektakl!