Indija tajlandskom kralju za rođendan poklanja vrt

Piše:
nedjelja, 30.7.2006. 15:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

INDIJA namjerava stvoriti poseban vrt u gradu Chiang Maiu na sjeveru Tajlanda koji će tajlnadskom kralju Bhuibolu pokloniti za rođendan, objavili su mediji u nedjelju.

Tajlandski monarh koji 5. prosinca 2007. navršava 80. godinu života poznat je kao strastveni ljubitelj hortikulture i rijetkih biljaka.

Indija je jedna od 30 nacija koje će sudjelovati na tromjesečnoj međunarodnoj hortikulturnoj izložbi koja se priređuje u Chiang Maiu u čast kraljeva jubilarna rođendana.

Prema pisanju Indian Expressa, službeni New Delhi potrošit će oko 350 tisuća dolara kako bi odnjegovala poseban vrt na površini od 200 četvornih metara u Chiang Maiu.

"Vrt će odražavati bit i duh Indije", kaže dužnosnica indijskog ministarstva poljoprivrede Radha Singh.

Kreaciju indijskog vrta nadzirat će indijska Zaklada za očuvanje nacionalne i umjetničke baštine. Vrt će sadržavati tradicionalne elemente indijske arhitekture poput baldahina i cvjetnih oltara, zatim zasade bijelog cvijeća koje se razgleda po mjesečini, vrt onamenata okružen stablima sandalovine te mali trg s drvećem presađenim iz Bodhgaye, čuvenog budističkog svetišta u Indiji.