Ivana Kindl swinga u Zadru

Piše:
utorak, 7.8.2007. 14:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ivana Kindl swinga u Zadru

NAKON što je oduševila publiku nastupom na Jazz festivalu u Malom Lošinju, Ivana Kindl nastavlja s nastupima diljem jadranske obale, a na prvom od njih, 10. kolovoza, pjevat će s Jacquesom Houdekom i Davorom Pekotom. Nastupit će, naime, na velikom koncertu Tribute To Swing ispred crkve Sv. Donata u Zadru, gdje će s poznatim glazbenicima pjevati swing standarde.

Najveći hitovi Franka Sinatre, Arethe Franklin, Barbre Streisand i drugih glazbenih velikana 10. će kolovoza nesumnjivo privući veliki broj Zadrana i gostiju na večeri nazvanoj Tribute To Swing. Ivana Kindl u Zadru će pjevati poznate standarde uz pratnju Big Banda, a posebna poslastica bit će vokalna suradnja s Jacquesom Houdekom i Davorom Pekotom. Nakon Zadra, Ivana 14. kolovoza pjeva u Crikvenici, a njenim koncertom 25. kolovoza završavaju Ljetne večeri u Vukovaru.

Na svom službenom blogu požeška se pjevačica ovih dana osvrnula na neke svoje kolege koji na pozornicu redovito izlaze pod utjecajem opijata. "Razmišljam o pjevačima koji ne mogu na stage prije nego se dobro napuše, nadrogiraju ili oblokaju. To im je onda izgovor za to kak su veliki umjetnici jer se tek tada opuste, prosvijetle i suzbijaju tremu? Nisu svi takvi, al ima ih. Ja uvijek imam tremu i nekad mi se skupi glas u početku pa znam i zafalšati, ali opet, radije ću tako nego pijana i napušena. Vjerojatno sam control freak, al bolje mi je kad lucidno idem kroz situacije i život. Tako više boli, ali nema veze", piše Ivana, koja će početkom jeseni izbaciti i posljednji singl s aktualnog albuma "Osjećaj" - laganicu "Trebam mir" koju je za nju napisala bivša Divasica Maja Vučić.

D.K.