Izraelski par se vjenčao u skloništu

Piše:
petak, 21.7.2006. 12:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

POPIS gostiju bio je "prepolovljen", a ranije dogovoreno mjesto sastanka potpuno izmijenjeno, no Shlomi Boskila (29) i Maya Lugasi (22) u četvrtak su se ipak uspjeli vjenčati, unatoč upozorenjima da bi Kirijat Šmona mogao biti zasut Hezbollahovim raketama - u podzemnom skloništu.

Devetodnevno raketiranje Hezbollaha nekih izraelskih gradova prisilili su stanovništvo sjevernog Izraela da dane provodi u skloništima.

Ukupnop 75 osoba, među kojima su bar polovicu činili novinari, uspjeli su se nagurati u nevelikom skloništu, u kojemu je većina uzvanika bila prisiljena stajati, jer nije bilo dovoljno mjesta za sjedenje.

"Vjenčanja obavljam već 25 godina, no ovo je prvo vjenčanje koje sam sklopio u skloništu", rekao je rabin Nissim Malka. Kad je Boskila zgazio čašu, što je dio židovske tradicije koji znači da je ceremonija vjenčanja završena, uzvanici su se počeli veseliti uz glasnu glazbu disk džokeja koji je puštao tradicionalne hebrejske pjesme, ali i glazbu za ples.

"U početku mi je bilo malo neobično, no sad kad smo se vjenčali, sve mi je super", rekla je mlada odjevena u dugu haljinu bez naramenica. Boskila je bio u trapericama i bijeloj košulji, a gostima su, s obzirom na okolnosti, jelo i piće poslužili na plastičnim tanjurima i u plastičnim čašama.