Janet Jackson ipak neće moći sudjelovati na dodjeli Grammya

Piše:
petak, 6.2.2004. 12:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Janet Jackson ipak neće moći sudjelovati na dodjeli Grammya PJEVAČICA Janet Jackson koja je sablaznila Ameriku pokazavši nakratko na televiziji desnu dojku isključena je s popisa najavljivača na svečanosti dodjele Grammyja, velikog godišnjeg okupljanja "showbiza" koji se održava u nedjelju.

Ta kaznena mjera dolazi pet dana nakon televizijskih slika koje su šokirale Ameriku. U završnici turnira američkog nogometa (Super Bowl) u nedjelju, pjevač Justin Timberlake koji je pred gotovo 90 milijuna gledatelja pjevao u duetu s Janet Jackson, razotkrio je dojku pjevačice koja je bila urešena metalnim ukrasom.

Kako bi spriječila ponavljanje takvog neumjesnog ponašanja kod izravnog prijenosa emisija, postaja CBS koja će prenositi dodjelu te nagrade za najbolja glazbena ostvarenja, odlučila je da će zasad svečanost prenositi s odmakom, a ne izravno kao dosad.

No postaja koja je već prenosila Super Bowl i ispričala se za nezgodne slike, na koncu je odlučila isključiti pjevačicu.

Naprotiv, pjevač Justin Timberlake koji je pjevačici povukao bluzu i tako razotkrio dojku, ostaje nominiran za Grammyja i trebao bi biti nazočan na svečanosti. Ipak, prijeti mu zabrana pjevanja, upozorila su u četvrtak američka glasila.

Negodovanje Amerikanaca potaknulo je i drugu veliku nacionalnu mrežu ABC da najavi prijenos s odmakom svečanosti dodjele Oscara koncem veljače, kako bi spriječila slične izgrede.

"Žao mi je ako je izgred s odjećom nekoga povrijedio", kazao je Timberlake, prebacivši krivnju na loše šavove na kostimu koji su puknuli, dok je on trebao otkriti samo crveni grudnjak.

"I sam sam se iznenadio", izjavio je on.

Sestra pjevača Michaela Jacksona kojeg optužuju za seksualno napastovanje malodobnika, također se ispričala u više navrata.