Javna isprika Siniše Cmrka, autora i voditelja "TLS-a"

Piše:
petak, 28.2.2003. 14:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Javna isprika Siniše Cmrka, autora i voditelja "TLS-a" AUTOR i voditelj dječje televizijske emisije "Turbo Limach Show" Siniša Cmrk uputio je danas javnu ispriku zbog svojih postupaka za vrijeme snimanja novog ciklusa emisija.

´Ispričavam se javnosti, djeci, nastavnicima, pedagozima, roditeljima i svima koji su serijalu i meni osobno, davali bezrezervnu podršku, što sam ih povrijedio svojim postupcima za vrijeme snimanja novog dvanaestog ciklusa Turbo Limach Show, želeći perfekciju u teškim i iznimnim radnim uvjetima´, stoji u pismu isprike, upućenom svim medijima.

Uz ispriku suradnicima, Cmrk kaže kako je potresen i iskreno žali kao profesionalac i kao autor što su se neugodne situacije događale pred djecom, nastavnicima i pedagozima.

Na kraju pisma Cmrk obećava da će ´uložiti sve napore i truditi se´ da se tako nešto više ne ponovi.

Cmrk u pismu nije izričito naveo da se ispričava i svojoj pomoćnici i asistentici redatelja Marijeti Jelenčić koju je sredinom veljače na snimanju emisije pred 70-tak osnovnoškolaca udario u glavu i pritom je izvrijeđao. Zbog toga je i prekršajno prijavljen policiji, a Ženska mreža Hrvatske zatražila je jučer od Hrvatske televizije (HTV) njegovu neopozivu smjenu.

Nakon Cmrkovog nasilničkog ponašanja s HTV-a je najavljeno da će posebno Povjerenstvo istražiti slučaj i donijeti odluku, no javnost do danas nije upoznata hoće li i kako Cmrk biti kažnjen i da li će nastaviti uređivati i voditi ´TLS´.