Jesensko pospremanje ormara - vrijeme je za odrastanje

Piše:
utorak, 21.8.2007. 16:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Jesensko pospremanje ormara - vrijeme je za odrastanje

MODA je važna, trendovi također - složit će se većina žena i sve više muškaraca. Pa ipak, ako ste ikada sjeli na kavu u omiljeni kafić i desetak minuta promatrali prolaznike, sigurno ste primjetili da tu nešto ne štima. Ima i žena koje griješe, istina, ali muškaraca je puno više, i to ne nužno zato što ih nije briga kako izgledaju.

Svi mi u ormaru imamo neke komade odjeće koji tamo ne bi trebali biti - barem ako ste dovoljno stari da možete položiti vozački i legalno kupiti cigarete. Nekoliko je najčešćih muških modnih grijeha, i vrlo ih je lako prepoznati.

Za početak, to je prevelika odjeća. Rapperski look možda je palio u srednjoj školi, ali jednom kada ste uspješno maturirali, vrijeme je da se riješite "cool" Coolio hlača i majica. Da, to se odnosi i na traperice koje vise na pola stražnjice otkrivajući vaše sexy donje rublje. Vjerujte, s gaćama u prvom planu vaš seksipil je miljama od onog kojeg biste poželjeli.

Osim ako ne idete u teretanu ili na trening, zaboravite i trenirke, prastare tenisice, šilterice i ruksake. Zar doista želite gradom šetati u trenirci? Da, znamo da su tenisice najudobnije kada su već toliko stare da su poprimile oblik (i miris) vaše noge, ali to nije izlika. Uostalom, tako riskirate da vas uopće ne puste u bolje klubove i kafiće.

Riješite se i poderanih traperica koje su se nosile prije nekoliko godina i omiljene stare traperice nemojte "ručnim radom" pretvarati u neporubljene kratke hlačice. Isto vrijedi i za jakne i veste sa zakrpama na laktovima - zar doista želite izgledati kao da vam još uvijek mama mora krpati rupe na odjeći?

Za kraj, velika pogreška koju rade veliki dečki koji misle da su "in" - višak nakita. Modno osvještenom muškarcu bit će dovoljan sat i, eventualno, elegantan lančić (nikako debljine vašeg palca!). Sve više od toga imati će isti efekt kao višak šminke kod prosječne srednjoškolke.

M.F.