John Cleese: Ništa od ponovnog okupljanja Monty Pythona

Piše:
srijeda, 10.9.2003. 13:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

John Cleese: Ništa od ponovnog okupljanja Monty Pythona NEMOJTE očekivati skoro ponovno okupljanje živućih članova Letećeg cirkusa Montyja Pythona, izjavio je u utorak glumac John Cleese, objašnjavajući da su svi u dobrim odnosima, ali jednostavno nemaju vremena za snimanje novih skečeva.

Gotovo je nemoguće okupiti sve članove i vrlo se rijetko događa da se nađemo svi zajedno, rekao je Cleese, dodajući kako je zadnji pravi susret bio 1999., kad su obilježili 30. obljetnicu od osnutka komičarske skupine posebnom emisijom na BBC-u.

Nedavno su Pythonovci surađivali na snimanju nekoliko novih skečeva kao posebnih dodataka za DVD izdanje filma iz 1983. "Smisao života", no treba dodati da je većina skečeva snimljena a da se članovi grupe uopće nisu okupili na jednom mjestu.

Cleese, koji živi u Santa Barbari, kaže da je Michael Palin, poznat po svojim dokumentarcima o putovanjima, u to vrijeme bio na Himalaji.

Amerikanac Terry Gilliam, animator grupe i redatelj filma "Kralj ribara", bio je u Pragu, a Terry Jones "tko zna gdje" pripremajući dokumenatarac o britanskoj povijesti.

Eric Idle bio je u Kanadi gdje je očekivao početak snimanja filma koji je na kraju propao.

Član komičarske skupine Graham Chapman preminuo je 1989. godine.

Cleese dodaje da su Pythonovci uglavnom stalno u kontaktu, no jednostavno se već četiri godine nisu uspjeli naći na jednom mjestu.

"Smisao života" objavljen je na DVD-u 2. rujna i Cleese je najavio da će ga konačno ponovno pogledati nakon niza godina.

"Vjerujem da drugi misle kako stari ljudi provode dane gledajući što su napravili u životu, no to nije tako", kaže Cleese (63) i dodaje uz smijeh: "Veselim se kako ću tjedan dana prije smrti, dok budem ležao u krevetu okružen svojim najmilijima, koji će mi pružati čekove da ih potpišem, početi gledati sve svoje nekadašnje uratke."