Još jedan koncept iz Saaba

Piše:
subota, 23.8.2003. 15:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Još jedan koncept iz Saaba

POZITIVNE kritike na račun koncepta 9-3X rezultirale su daljnim širenjem obitelji Saabovih prototipa. Najnovijem je ime 9-3 Sport-Hatch Concept, a javnosti će biti predstavljen kroz nekoliko tjedana na salonu automobila u Frankfurtu.

Riječ je o derivatu kompaktnog automobila i karavana sportske note. Za razliku od prethodnog prototipa (9-3 X), koji je naglasak imao na terenske sposobnosti, Sport-Hatch se ističe svojom funkcionalnošću, ali i iznimnim performansama.

Manevar putnika i prtljage ostvaruje se kroz pet vrata, a unutrašnjost može prihvatiti do četiri odrasla osobe. Naime, i na ovom konceptu je prednost dana četirima odvojenim sjedalima, pa se već sada može najaviti novi trend u auto-industriji.

Što se tiče voznih svojstava, dovoljno je reći da je riječ o tipičnom Saabu pokretanom benzinskim motorom.- Dvolitraš uz pomoć turbo-punjača razvija impresivnih 250 KS. Saab je definitivno odlučio segment obogatiti sportskim modelom, koji će najozbiljnije konkurirati tradicionalnim trkačima.

Najnoviji primjer nastao je pod patronatom Michaela Mauera, šefa dizajna u Saabu, koji je najnoviji projekt prokomentirao rječima: "Riječ je automobilu koji u potpunosti odgovara našem imidžu."

Mauer je također najavio da u Saabu misle održati riječ, koju su dali prije dvije godine obećavši pravu ofenzivu noviteta. Stoga je sasvim realno očekivati da će barem jedan od koncepata doživjeti serijsku proizvodnju.