Još jedan redizajn Mazdinog roadstera

Piše:
petak, 3.10.2003. 19:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Još jedan redizajn Mazdinog roadstera MAZDA je prije nekoliko dana ponudu na japanskom tržištu obogatila još jednom atraktivnom izvedbom Miate.

Najprodavaniji roadster na svijetu, čije ime stoji u Guinnessovoj knjigi rekorda prodaje se uz minimalne izmjene od 1989. godine, a do danas je prodana u čak 680.000 primjeraka. Mazda očito ne planira uskoro ponuditi novi model, već tržištu nudi još jednu atraktivnu izvedbu i poneki novi detalj.

Eksterijer ostaje netaknut. Novost su tek novi aluminijski naplatci ptromjera 16 inča, te tri nove boje. Miata je tako dostupna u novim nijansama sive, smeđe i plave boje.
Proizvođač je puno više pažnje posvetio uređenju interijer. Sportka nota i doza ekskluzibnosti ostvareni su brojnim alu umecima, od otvora ventilacije, pa sve do ručica vrata, štifta na parkirnoj kočnici, i obruba ručice mjenjača. Sjedala su presvučena kožom, kao i neizostavni obrub upravljača.Audiofili mogu biti zadovoljni, jer Bose i dalje isporučuje audio-sustav. Sa dosadašnjih 200 W, ukupna snaga je povećana na 225 W, što je i više nego dovoljno za snabdijevanje šest zvučnika.
Cijena mladenačke izvedbe tek je neznatno korigirana, a za sada je nepoznato da li će se pojaviti na europskom tržištu.