Kobasice u svjetskom rekordu: Hrvatski jeger najduži na svijetu

Piše:
nedjelja, 22.6.2008. 14:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kobasice u svjetskom rekordu: Hrvatski jeger najduži na svijetu

IVANEČKA mesna industrija (IMI) jučer je stanovnicima Ivanca predstavila mesnati svjetski rekord - jeger dugačak 1.185 metara koji je besplatno podijeljen Ivančanima.

Na rezanju "rekordnog" Jegera se pojavio i bivši varaždinski župan Radimir Čačić, a u dijeljenju "koraka" jegera ( što je od davnina lovačka mjerna jedinica za jeger) pomogli su mu i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, direktor IMI-ja Dragutin Mostečak, načelnik kabineta ministra unutarnjih poslova Dražen Krtanjek te saborski zastupnik Mario Habek.

Habek je Ivančane htio iznenaditi slijetanjem paragliderom na centralno mjesto događanja, ali je zbog jakog južnog vjetra odustao od polijetanja s Ivančice.

Receptura je tajna

Mesari IMI-ja jeger od 1.185 metara su izradili za 16 sati rada, a za njegovu proizvodnju potrošili su 1.500 kilograma mesa i oko 30 kilograma začina. Prvotno je bilo zamišljeno da jeger bude dugačak 1.061 metar, kolika je visina Ivančice, međutim mesari su "išli na sigurno" te su izradili jeger koji je apsolutno najdulji ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavom svijetu.

IMI je građanima jeger podijelio povodom Dana grada Ivanca, međutim majstori koji su radili na njegovoj izradi nisu htjeli otkriti posebnu recepturu po kojoj se jeger proizvodi, a koja se godinama drži u tajnosti.

Ceremoniju mjerenja i podjele jegera vodio je Davor Dretar Drele, a svečanost je zapečaćena latino ritmovima i plesom vatrenih Brazilki.

R.I.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije