Koncert Tedija Spalata u Gavelli za Velebit bez mina

Piše:
ponedjeljak, 27.10.2003. 15:58
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

TEDI SPALATO održat će u prostorijama DK Gavelle, 13. studenog 2003. s početkom u 20 sati, humanitarni koncert gdje će se sav prihod od prodanih ulaznica donirati akciji Velebit bez mina.

Udruga Protuminska inicijativa i DK Gavella ovim koncertom obilježavaju početak zajedničke suradnje na humanitarnim koncertima, a s ciljem prikupljanja sredstava za razminiranje najvećeg nacionalnog parka Hrvatske.

Tedi Spalato priključio se akciji Velebit bez mina, a u okviru promocije svog novog albuma "Dalmatinska pismo moja", darivajući tako svoj koncert kao prilog rješavanju velikog problema miniranosti.

DK Gavella slijedeću će godinu proslaviti pedeset godina rada kazališta te je tim povodom kao svojevrstan dar kazališta Hrvatskoj odlučilo maksimalno podržati humanitarni projekt. Zajedničkom će suradnjom DK Gavella i Protuminska inicijativa, gradu Zagrebu ponuditi niz humanitarnih koncerata eminentnih hrvatskih glazbenika. Koncerti su zamišljeni kao promotivni koncerti izvođača ali i kao donatorski događaj koji bi isprepletali hrvatsku poslovnu i estradna javnost u cilju prikupljanja sredstava za rješavanje velikog nacionalnog problema. DK Gavella se uključilo u akciju Velebit bez mina početkom listopada donirajući prihod od prve ovosezonske predstave Teštamenat, a medijsku potporu akciji daje Večernji list.

Udruga Protuminska inicijativa i na ovaj način još jednom poziva građane da putem telefona 060 601 601 doniraju sredstva za pomoć u razminiranju planine Velebit.

U akciji Velebit bez mina su, od njenog početka sredinom lipnja 2003. pa do sredine kolovoza sudjelovale mnoge poznate osobe hrvatskog javnog života: Slavica Knežević, Danijela Trbović, Leon Lučev, Emilija Kokić.. koje se zauzimaju za rješavanje minskih problema.

Kao svojevrsni podsjetnik na veličinu problema na Velebitu govori i podatak da je pristup ovoljetnim požarima koji su harali nacionalnim parkom bio onemogućen upravo zbog miniranosti terena.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije