Legendarni komičar Bob Hope umro u 100. godini

Piše:
ponedjeljak, 28.7.2003. 16:26
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Legendarni komičar Bob Hope umro u 100. godini LEGENDARNI komičar Bob Hope umro je u stotoj godini života, objavio je glasnogovornik njegove obitelji.

Hope je, uz članove obitelji pored sebe, umro u subotu navečer od upale pluća, rekao je Ward Grant.

Slavni komičar rođen je u Engleskoj, a u bogatoj sedamdesetogodišnjoj karijeri bavio se amaterskim boksom, varijeteom i plesom. Nastupao je u kazalištu, na radiju, filmu i televiziji.

Glumac, poznat po kosom nosu, bio je jedan od prvih planetarnih zvijezda i najvećih komičara 20. stoljeća.

U filmsku je industriju s Bringom Cosbyem uveo tzv. buddy filmove. Hope i Casby postali su jednim od najslavnijih filmskih partnera, nakon uspjeha serije filmova "Road", koji su se počeli prikazivati 1939. godine.

Hopeova popularnost u Sjedinjenim Državama pala je zbog njegove potpore ratu u Vijetnamu. Iako se od tih optužbi branio tvrdnjama da da je želio kraj rata i dvaput pokušao otići u Hanoi kako bi ishodio oslobađanje američkih zatvorenika, mnogi ga Amerikanci više nisu smatrali smiješnim.

Pravim imenom Leslie Townes Hope, Bob je rođen u Elthamu u Engleskoj, kao peti od sedam sinova klesara. Obitelj se preselila u Cleveland u Ohiu kada je Bob imao tri godine.Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije