Legendarni njemački DJ Michi Lange u Splitu priprema spektakularan nastup

Piše:
srijeda, 27.8.2008. 12:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Legendarni njemački DJ Michi Lange u Splitu priprema spektakularan nastup

MICHI LANGE, priznati njemački DJ i vrhunski poznavatelj electro glazbe, otkrio je svoju strast prema elektroničkoj glazbi u dobi od 13 godina, kada je na dar dobio sintesajzer. Ubrzo nakon toga počeo je sakupljati opremu i producirati vlastitu glazbu. Godine 1992. pretvorio je podrum svojih roditelja u studio i nedugo zatim producirao svoju prvu ploču "Giant EP" izdanu pod imenom "Altered States".

Osim što je producirao remixeve velikih zvijezda poput Mary J. Blige, Jamiroquaija i Mariah Carey, producent je velikog hita "Brothers and Sisters" koji je 1999. godine bio na prvom mjestu u svim svjetskim klubovima od Ibize do Irske. Godine 2002. uslijedio je hit podjednakog učinka, "Louder than Words". Sa svojim dugogodišnjim partnerom Borisom Dlugoschem, s kojim je ostvario uspješnu suradnju, producirao je remixeve za Moloko (Sing it Back), Mousse T. (Horny) te Spillera (GrooveJet) koji su postigli globalan uspjeh. Pod imenom B.M.R. također su producirali "Azzurro" (Fiorello) i "Starchild" (Level 42). Njihov projekt "Les Visiteurs" u novom acid stilu trenutačno je sve popularniji među svjetskim DJ-ima, kao i Michijev posljednji singl "One Nation", produciran u suradnji sa Markusom Gardewegom.

Michi je DJ već više od deset godina, a njegovu kvalitetu i uspješnost dokazuje činjenica da je bio rezident house kluba "Front" u Hamburgu koji je poznat i izvan granica Njemačke. Kroz sve ove godine nastupao je u mnogim europskim zemljama, ali isto tako i u Kanadi i SAD-u. Na svojim setovima ujedinjuje stilski raznovrsnu house glazbu, pokazujući pritom svoje umijeće dovođenja publike do ekstaze što ćete imati prilike doživjeti 29. kolovoza na velikom spektaklu koji priprema Hemingway Bar Split. Za warm up pobrinut će se vrhunski hrvatski DJ i rezident Hemingway Bara DJ Joe 2 Shine!

K.H.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije