Leonard Cohen pred financijskim krahom

Piše:
srijeda, 17.8.2005. 00:10
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Leonard Cohen pred financijskim krahom

KANADSKI kantautor Leonard Cohen je gotovo financijski uništen i zapleten u pravnu bitku s dvoje svojih bivših suradnika unatoč svojim budističkim Zen uvjerenjima, piše u svom novom broju kanadski tjednik "Macleans".

Danas 70-godišnjak koji je proslavio tijekom 1970-ih, povjerio je časopisu da se "skamenio" kada je prošle godine otkrio da se njegova ušteda s 5 milijuna dolara istopila na manje od 150.000.

Prema članku iz časopisa objavljenom na njegovoj internet stranici Cohen je krajem prošle godine doznao da se njegova imovina istopila i tada je otpustio dugogodišnju blisku suradnicu Kelley Lynch, koja je imala pristup novcu.

Uz to Cohen također predbacuje poslovnom čovjeku i financijskom savjetniku Nealu Greenbergu što nije spriječio poteze Kelley Lynch. No istodobno je Greenberg tužio Kelley Lynch, kao i Cohena i njegovog odvjetnika za klevetu i pokušaj iznude.

Greenberg je u tužbi naveo kako su mu Cohen i odvjetnik, u nastojanju da povrate barem dio izgubljenog novca, prijetili da će uništiti reputaciju njegove tvrtke Agile Group.

"Ne želim nikome nauditi. Nije u mojoj prirodi da se tako svađam s ljudima", izjavio je Cohen za list "Macleans".

Foto: Arhiva