Licemjerni Elton John o slobodi govora

Piše:
ponedjeljak, 19.7.2004. 14:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Licemjerni Elton John o slobodi govora SUPER bogati engleski pjevač odlučio se pridružiti onima koji napadaju američkog predsjednika Busha i oštro je napao njegovu vladu.

Elton tvrdi da sadašnje stanje u Americi odiše atmosferom straha kakva je vladala 50-tih godina za vrijeme zloglasnog McCarthya i njegove liste nepodobnih jer "slavne osobe ne smiju javno istupati protiv Busha i rata u Iraku jer bi im to moglo uništiti karijeru".

Da nije baš tako pokazala je komičarka Whoopi Goldberg koja je američkog predsjednika zbog njegove politike nazvala pi...m, ali je istina da su joj zbog toga odmah oduzeli dobro plaćeno reklamiranje jednog proizvoda za mršavljenje.

Englez se pobunio da se podržavaju pjevači poput Tobya Keitha koji u svojim country pjesmama hvali Busha, a Dixie Chicks koji ga napadaju proglašavaju se anti Amerikancima.

Pjevač koji voli muškarce vjerovatno misli da se sloboda govora odnosi samo na "velike stvari" jer je nedavno na svojoj pressici pogrdnim riječima napao ženu koja se usudila reći da bolje svira klavir od njega.