M paket za BMW serije 5

Piše:
utorak, 24.8.2004. 12:35
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

M paket za BMW serije 5

BMW je krajem tjedna objavio prve službene fotografije M paketa namijenjenog novoj seriji 5, koji će od rujna biti dostupan u Njemačkoj po cijeni od 3.450 eura na više.

Novi sportski paket donosi opsežne vizualne promjene na BMW-ovoj krstarici i istovremeno optimizira vozna svojstva. Sportski M ovjes kombinira sportsku tvrdoću s komforom svojstvenim za vozilo ove klase. Automobil je, neovisno o karoserijskoj izvedbi, postavljen na 18-inčne alu naplatke na koje su montirane niskoprofilne gume širine 245 mm. Limuzinska izvedba je spuštena za 20 mm, dok je kod karavana ovjes nešto mekši i prilagođeniji smirenijoj vožnji. 

Vizualne promjene vanjštine nastavljaju se novim odbojnicima i ponekom dodatku, koji daju 5-ici još agresivniji nastup. Usprkos brojnim promjenama BMW nije prešao granicu dobrog ukusa, pa BMW serije 5 s M paketom i dalje djeluje vrlo skladno i nadasve elegantno.

Izmjene u putničkoj kabini zadržane su na minimalnoj mjeri. Sportska sjedala presvučena su kombinacijom kvalitetne tkanine i kože, dok su nasloni obogaćeni amblemom M odjela. Od ostalih detalja treba spomenuti tek ukrasne pragove i poneki umetak od aluminija, te novo sportsko kolo upravljača.

BMW je objavio cijene M paketa za njemačko tržište. U slučaju 545i modela, cijena iznosi minimalnih 3.450 eura, a kod 535d je 250 eura viša. Najveća doplata je za ostale šest-cilindarske modele gdje kupac za sportski paket mora izdvojiti čak 4.650 eura.

Za sve one koji zaziru od brzine i sportskog izgleda, a žele u automobilu ugođaj dnevnog boravka, BMW je namijenio nešto širi popis dodatne opreme. Tako će od jeseni biti moguće naručiti DVD sustav i naprednu satelitsku navigaciju s mogućnosti pristupa internetu putem BMW Online portala. 

Miljenko Nikolić