Madonna objavila knjigu istodobno u 100 zemalja i na 30 jezika

Piše:
ponedjeljak, 15.9.2003. 14:17
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Madonna objavila knjigu istodobno u 100 zemalja i na 30 jezika POP ZVIJEZDA Madonna u ponedjeljak se okrenula novoj generaciji obožavatelja, objavivši dječju knjigu "Engleske ruže" u dosad nečuvenom izdavačkom "blitzkriegu" istodobno u 100 zemalja i na 30 različitih jezika.

Madonna (45), koja je 1992. izazvala senzaciju knjigom erotskih fotografija "Seks", rekla je da je njezin novi projekt inspiriran proučavanjem kabale, ezoteričnog izdanka judaizma.

"Razmak između ta dva izdanja prevelik je i presložen da bi ga se objasnilo u nekoliko riječi. Reći ću samo da se moj pogled na svijet i odgovornosti krajnje promijenio", kazala je Madonna u priopćenju.

"Kad dobijete djecu, to pokreće lančanu reakciju pitanja i odgovora koji se na njih nastoje naći. Pronašla sam odgovore kad sam počela proučavati kabalu prije sedam i pol godina", objasnila je Madonna u izjavi koju je objavio njezin francuski izdavač Gallimard.

Pop diva, koja je tijekom 20-godišnje karijere prodala gotovo 200 milijuna albuma, rekla je da će svu dobit od prodaje knjiga darovati kao pomoć djeci.

"Imat ćemo novi naraštaj djece koja bi mogla Madonnu doživljavati ponajprije kao dječju spisateljicu", izjavio je Nicholas Callaway, predsjednik istoimene newyorške izdavačke kuće koja koordinira oobjavljivanje knjige u cijelom svijetu.

Ona je zadnja u nizu poznatih osoba, među kojima su Will Smith, Jamie Lee Curtis i Spike Lee, koja se okušala u pisanju knjiga za djecu nakon golemog uspjeha serijala o Harryju Potteru.

Madonna je osobno u Parizu nazočila objavljivanju francuskog izdanja "Engleskih ruža", prvog od najavljenih pet nastavaka knjige, koji govori o četiri djevojčice koje iz svojeg kruga izbacuju usamljenu Binah. Drugi nastavak - "Jabuke gospodina Peabodyja", najavljen je za 15. studenoga.