Michael Jackson na turneji po Africi kako bi govorio o AIDS-u

Piše:
četvrtak, 1.4.2004. 19:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Michael Jackson na turneji po Africi kako bi govorio o AIDS-u AMERIČKA zvijezda Michael Jackson predviđa turneju u nekoliko afričkih zemalja kako bi govorio o borbi protiv AIDS-a, a u četvrtak navečer trebao bi primiti priznanje Udruge supruga afričkih veleposlanika u Washingtonu za doprinos toj borbi.

U srijedu se susreo s diplomatima iz desetak afričkih zemalja u uredu Kongresa demokratske zastupnice Teksasa Sheile Jackson-Lee.

"Jako sam počašćen što su afrički veleposlanici došli na susret sa mnom", izjavio je pjevač u priopćenju, te što su me njihovi "šefovi država pozvali u posjet njihovim zemljama kasnije ove godine".

Jackson-Lee potvrdila je namjeru pjevača da otputuje u Afriku radi "borbe protiv AIDS-a i promicanja gospodarskog razvoja", ističući da će pojedinosti te turneje objaviti kad se utvrdi lista zemalja i datumi posjeta. "Ta turneja će se održati, ako je dozvoli kalifornijsko pravosuđe", potvrdila je ona. Američka savezna država Kalifornija vodi sudski proces protiv pjevača zbog seksualnog napastovanja maloljetne osobe.