Mikulić optužen za plagijat

Piše:
petak, 21.5.2004. 22:58
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mikulić optužen za plagijat

TAMAN kad ste pomislili da je saga o Ivanu Mikuliću gotova, stigla je nova vijest o našem predstavniku na Eurosongu. Naime, stanoviti Ralf Dahmen optužio je Mikulića za plagiranje njegove pjesme, saznaje Jutarnji list.

"Izuzme li se uvodni dio i refren pjesme Ivana Mikulića "You are the only one", koji su, čini se, modificirani, ostatak skladbe u cijelosti sam napisao ja još 1992. godine." - napisao je Nijemac Ralf Dahmen u e-mailu kojeg je poslao na adresu Dore.

Dahmen tvrdi da je Mikulićeva pjesma plagijat njegove pjesme (kojoj ne navodi naslov) prvi put objavljene 1994. za češko tržište na etiketi Jero Music, te tri godine kasnije u Njemačkoj.

"Pritužbu sam poslao i GEMA-i (njemački ZAMP)" - dodao je u e-mailu Dahmen, te zamolio za kontakte Mikulićeve izdavačke kuće - Orfeja.

Željko Barba iz Orfeja potvrdio je primitak e-maila od Ralfa Dahmena, ali nije želio komentirati istinitost Nijemčevih navoda.

"Tek smo jutros dobili e-mail, ne znam točno o čemu je riječ. No, svakako cijelu stvar moram proslijediti Hrvatskom društvu skladatelja, čiji će stručni tim dati ocjenu skladbi. Dakako, da bismo imali s čime uspoređivati, moramo kontaktirati i njemačkog autora da nam pošalje svoju snimku. To će zasigurno potrajati nekoliko dana." - izjavio je Barba.