Mini karavan je spreman

Piše:
ponedjeljak, 9.2.2004. 13:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mini karavan je spreman

IAKO na prvi pogled zvuči kao svetogrđe, pojava Minija u karavanskoj izvedbi će razveseliti mnoge. Iz Milana nam stiže simpatični karavančić koji će premijerno biti predstavljen na salonu automobila u Ženevi.

Karoserijska radionica Castagna iz Milana zaprepastila je automobilski svijet viješću da će uskoro krenuti s prodajom karavanske izvedbe novog Minija. Prizivanje aveti prošlosti blagonaklono će dočekati svi oni koji imaju potrebu za većom prostranosti, a opijeni su sindromom Minija.

Da, prošlost se ponavlja, jer je još davne 1960. godine svoju karavansku izvedenici dobio minijaturni Austin Mini, prethodnik današnjeg Minija.

U odnosu na serijski model uočljivo je značajno povećanje duljine vozila, koja sada iznosi 3.876 mm. Produljenje od četvrt metra najviše će cijeniti putnici na stražnjoj klupi, koja komforom ne zaostaje za klasičnim kompaktima. Na svu sreću promjene su zadesile samo stražnji kraj odnosno bok vozila, pa je model zadržao veliku dozu šarma.

U cilju evociranja uspomena na simpatičnog Contryman-a, nova edicija je dodatno ukrašena drvenim umecima, kako izvana tako i iznutra. Svaki komentar je suvišan, dovoljno je pogledati fotografije i osvjedočiti se u originalnost pristupa i moć mašte. Dojam upotpunjuju 18-inčni naplatci od lake legure, te set ručno šivanih Pelux kofera, koji su specijalno oblikovani za prtljažni prostor Minija, a isporučuju se serijski.

Cijena prerade je oko 10.000 eura, bez obzira na motornu izvedbu (One, Cooper, Cooper S), a više informacija možete naći na stranici  http://www.carrozzeriacastagna.com/mini.htm.

Miljenko Nikolić