Mini XXL - ispod krova krije se bazen

Piše:
petak, 13.8.2004. 11:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mini XXL - ispod krova krije se bazen

KAKO bi što lakše prebrodili ljetno zatišje pobrinuo se Mini predstavivši dosada, ako ne najluđu, onda zasigurno najveću izvedbu popularnog trendsetera.

6.30 metara dugačak Mini stvoren je, gdje drugdje, nego u Americi. Nakon zelenog svijetla vodstva BMW grupacije specijalisti iz Los Angelesa su dobili odriješene ruke i mogli su krenuti u razvoj prve limuzine na osnovi simpatičnog Minija. Jedino na što se moralo paziti je da se zadrže osnovni obrisi karizmatičnog automobila, što je sudeći po fotografijama i ostvareno.Rastezanjem na gotovo dvostruku duljinu Mini je obogaćen dvama vratima, a straga je dobio još jednu osovinu, pa sada broji šest kotača. Interijer XXL izvedbe je opremljen svom opremom uobičajenom za poslovnu limuzinu. Uz sklopivi TV, DVD player i audio-sustav, Mini posjeduje stakleni krov, te telefon putem kojeg VIP gosti mogu komunicirati s vozačem.

Najveća atrakcija se krije straga gdje se nalazi bazen u kojem dvije osobe mogu prikratiti putovanje. Kupanje je moguće i pod svjetlom dana jer se krov može sklopiti.Mini XXL ispod poklopca posjeduje motorizaciju Cooper S izvedbe, koja je sa serijskih 163 KS ojačana ugradnjom John Cooper Works Tuning Kit-a na oko dvjestotinjak "konja". 

Mini XXL će biti premijerno predstavljen ovog tjedna u Ateni nakon čega kreće na turneju po Europi i nekim azijskim zemljama.

Dolazak najatraktivnijeg Minija u Hrvatsku je pod znakom pitanja.

Miljenko Nikolić