Mitsko čudovište Godzilla odlazi u mirovinu

Piše:
subota, 4.12.2004. 09:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mitsko čudovište Godzilla odlazi u mirovinu KULTNI lik japanskog filma koji bljuje vatru, golemo čudovište Godzilla, oprašta se od gledatelja ovog vikenda, kada će se u japanskim kinima prikazati završna epizoda serije rođene prije točno pedeset godina.

"Posljednji Godzillini ratovi" koje producira tvrtka Toho, okupljaju u završnoj borbi desetak popularnih čudovišta iz ranijih epizoda, poput Kumonge Pauka i Mothre Golemog Noćnog Leptira.

Film, 28. po redu u seriji koja se počela prikazivati 1954., kompilacija je djela ostvarenih tijekom pola stoljeća kojom se, barem zasad, serija privodi kraju.

Ova posljednja epizoda Godzille koju je režirao Ryuhei Kitamura, mlad i perspektivan redatelj koji je u Japanu poznat po svojim akcijskim prizorima, stajala je dvije milijarde jena (19 milijuna dolara).

Lik Godzille, koji je nastao u prijelomnom razdoblju kada je vladao strah od nuklearnog oružja i kada su Sjedinjene Države ispitivale svoju hidrogensku bombu na atolu Bikini u Pacifiku, doživio je veliki uspjeh u Japanu i u cijelome svijetu.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije