Modni dizajneri iskoristili mrežu za komarce

Piše:
subota, 25.10.2003. 13:16
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Modni dizajneri iskoristili mrežu za komarce

PROZIRNI lagani materijal nije odabran zbog nečijeg hira, već zbog namjera da se upozori na opasnost od malarije od koje godišnje umire 2 milijuna ljudi na svijetu.

Humanitarni fond World Vision uz pomoć Londonskog modnog fakulteta organizirao je modnu reviju kreacija načinjenih od mreža protiv komaraca koji prenose tu opasnu bolest.

Odazvali su se brojni mladi i već poznati kreatori koji su dokazali da se od tog materijala uz pomoć boje i vještih ruku mogu napraviti i elegantne haljine.

Modna tajkunica Michelle Moon koja se proslavila i obogatila seksi donjim rubljem "Ultimo" dizajnirala je i rublje u tom stilu.

Izjavila je novinarima da su djevojke zaposlene u njenoj kompaniji oduševljene primjercima od tog materijala pa će ih morati početi proizvoditi za tržište.

Na reviji se svojim kreacijama pojavila i "Myla" čuvena po rublju koje nose glumice u televizijskoj hit seriji "Seks i grad".

Humanitarni fond iskoristio je priliku da propagira internet stranicu www.greatgifts.com na kojoj posjetitelji svojom donacijom mogu kupiti i pokloniti mrežu za komarce nekoj siromašnoj afričkoj obitelji