Monika Seleš u autobiografiji opisala dugu bitku s kilogramima!

Piše:
četvrtak, 15.10.2009. 13:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Monika Seleš u autobiografiji opisala dugu bitku s kilogramima!

Tekst: B.M.
Foto: Arhiva AFP

NEKADAŠNJA najbolja tenisačica svijeta Monika Seleš objavila je autobigrafiju pod nazivom: "Moje tijelo, um i ja - konačno u skladu." U knjizi je tenisačica prvi put javno ispričala sve o svojoj devetogodišnjoj borbi s poremećajima u prehrani. Svoje djelo je i posvetila ženama koje imaju takvih problema.

Presudni su bili brutalni napad u Hamburgu i bolesni otac

Hrana joj je kaže, postala ovisnost, jedina utjeha kad god je bila u problemima i pod stresom. Bio je to njezin mehanizam za preživljavanje. Sve je započelo, priča uspješna tenisačica, kad su je brutalno napali nožem na turniru u Hamburgu 1993. te sa saznanjem da joj otac umire od raka. Od tada, kaže, ništa više nije bilo isto. Bio je to početak kraja, a jedini izlaz vidjela je u hrani. Tada se počela nekontrolirano debljati, a kilograme potom topiti najstrožim dijetama koje su je psihofizički uništavale.

Seleš trenutno ljubi poduzetnika Thomasa Golisana

Kako joj je karijera odlazila nizbrdo, tako su stres i želja za pobjedom bili sve veći. Trebalo joj je, kaže, jako puno vremena da shvati da joj vlastitom tijelo nije neprijatelj, počela je šetati, odrekla se napornih treninga te prestala kažnjavati samu sebe. Bila je to njezina najveća pobjeda. Bilo kako bilo, ostaje činjenica da je Monika jedna od najuspješnijih osoba u svijetu tenisa.

Danas živi na Floridi, trenerica je tenisa i suvlasnica lanca restorana. I trenutno je u vezi s  američkim poduzetnikom, Thomasom Golisanom.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije