Moore se nada da će Fahrenheit 9/11 izazvati promjene u svijetu

Piše:
srijeda, 7.7.2004. 11:04
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Moore se nada da će Fahrenheit 9/11 izazvati promjene u svijetu

AMERIČKI sineast Michael Moore u utorak je u New Yorku izjavio kako želi da prikazivanje njegova dokumentarca "Fahrenheit 9/11" u svijetu utječe na promjene u zemljama koje su odobrile početak rata u Iraku.

Na konferenciji za novinare održanoj u New Yorku, Moore je rekao kako misli da bi njegov film trebao potaknuti birače u demokratskim zemljama koje su poduprle rat u Iraku da svojim glasovima protjeraju s vlasti dosadašnje čelnike.

Od početka prikazivanja Mooreova filma u SAD-u prije petnaest dana, dokumentarac je potukao sve rekorde gledanosti u toj kategoriji.

Film žestoko kritizira politiku američkog predsjednika Georgea W. Busha u Iraku i ukazuje na urušavanje građanskih prava u Sjedinjenim Državama. Moore je u filmu osim američkog predsjednika kritizirao australskog premijera Johna Howarda i britanskog Tonyja Blaira.

"Ono što me zbunjuje je ponašanje Johna Howarda. Činilo se da taj čovjek ima bar polovicu mozga", rekao je u pogledu australske odluke o slanju 2.000 vojnika u Irak.

"Nadam se da će Australci koji vide taj film reći: moramo promijeniti poredak u našoj zemlji", istaknuo je Moore. Također je rekao kako ne namjerava prisustvovati promociji filma u inozemstvu jer se želi posvetiti svojoj "misiji" u SAD-u - angažirati se na tomu da Bush izgubi izbore u studenome.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije