NA VRHU BOŽIĆNE LISTE IGRAČAKA NINJA-KORNJAČA I BARBIE

Piše:
nedjelja, 28.9.2003. 07:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U britanskim trgovinama igračaka u zadnje vrijeme vlada nostalgija za dobrim starim Teenage Mutant Ninja kornjačama i lutkama Barbie, koje su se našle na vrhu liste "obaveznih" igračakadarova za Božić. L

Industrijski stručnjaci objavili su ovih dana liste najpopularnijih igračaka, a dobra vijest za roditelje je da nijedna od igračaka na Top 10 ne stoji više od 30 funti.

Četiri naoružane kornjače pojavile su se u stripu 1984., a tri godine kasnije na velika su vrata ušle u televizijske crtiće, kaže šefica Britanske udruge trgovaca igračkama Val Stedham.

Današnja generacija djece čudi se jedino njihovim imenima Donatello i Raphael.

Tri mjeseca prije Božića predstavljaju 40 posto godišnjeg prometa trgovinom igračaka, a Stedham procjenjuje da će ovogodišnja potrošnja biti oko pet posto viša od prošle godine.

Iako cijene najpopularnijih igračaka u 2003. nisu visoke, uz mnoge od njih postoji gomila dodataka koji ubrzo mogu podići trošak.

Među najpopularnijim igračkama je i Action Man, koji ne pokazuje znakove starenja u titanskoj borbi protiv Dr. X-a.

Najnoviji Action Man opremljen je strojnicom, mobilnim telefonom, megafonom i glasom koji viče "Don't Mess With Me" (Sa mnom nema šale).

"Može se čak i podrignuti", rekao je glasnogovornik tvrtke Hasbro Chris Dunne, dodajući da za Action Mana nije važno samo naoružanje, već kako se bori i nadmudruje suparnika.

No nijedan Božić nije potpun bez lutke Barbie.

Feministice mogu prosvjedovati protiv nje, ali djeca je i dalje vole.

Predstavljajući najnoviji model Barbie (Barbie iz "Labuđeg jezera"), glasnogovornica Mattela Leana Rochman rekla je da se Barbie, unatoč svojoj dobi od 45 godina, ne predaje.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije