Naboran, ali i dalje neumoran: Mick Jagger napunio 60 godina

Piše:
četvrtak, 24.7.2003. 15:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Naboran, ali i dalje neumoran: Mick Jagger napunio 60 godina MICK JAGGER, za milijune obožavatelja utjelovljenje seksa, droge i rocknrolla, napunio je u subotu 60 godina života, no i dalje punom parom s "Rolling Stonesima" nastavlja 40godišnju karijeru.

Michael Philip Jagger, u Britaniji poznat i kao Sir Mick, osnovao je "Rolling Stonese" još dok je bio student. Njegovi kolege s Ekonomskog fakulteta vjerojatno nisu ni sanjali da bi sramežljivi Mick jednog dana mogao postati rock legenda.

Jagger je s prijateljem iz djetinjstva Keithom Richardsom, 1962. pronašao Briana Jonesa i počeo svirati po Londonu. Već iduće godine objavili su prvi album "The Rolling Stones".

Do 1965. s velikim hitom "Satisfaction" i uspjehom u SAD-u, drski Jagger, prepoznatljiv po velikim usnama i tijelom strašila, već je bio zvijezda. Njega i Stonese više nitko nije mogao zaustaviti.

Ostalo je, kako se kaže, povijest. "Under my Thumb", "Lets Spend the Night Together", "Sympathy for the Devil" i "Brown Sugar" neki su od najvećih hitova "Stonesa" u 40-godišnjoj karijeri.

Uz mnoge probleme, smrt Briana Jonesa i uhićenje Richardsa zbog posjedovanja heroina, neumorni Jagger držao je grupu na okupu.

"Pjevat ću sve dok mi se tijelo ne počne raspadati, a do toga još ima dosta vremena", rekao je Jagger 1974., a tome je posljednjih tridesetak godina ostao vjeran.

Jagger je uspješnu samostalnu karijeru počeo 1985. s albumom "Shes the Boss", a s Davidom Bowiem imao je hit "Dancing in the Street".

Albumom "Steel Wheels" iz 1989. Stonesi su opovrnuli tadašnje priče da će se grupa raspasti te su krenuli na turneju sa 115 koncerata ispred više od šest milijuna ljudi širom svijeta.

"Rolling Stones" su izdali 40 albuma. Posljednji "Forty Licks" objavljen je 2002. i njime se slavi 40. rođendan grupe.

U međuvremenu je Jagger nastavio samostalnu karijeru - objavio je još albume "Primitive Cool" (1987.), "Wandering Spirit" (1992.) i "Goddess in the Doorway" (2001.).

Osim po glazbi Jagger je poznat i po vezama s prekrasnim ženama. "Dok nisam počeo pjevati nisam imao sreće s djevojkama. To mi nije problem priznati. Možda sam bio previše sramežljiv", rekao je Jagger jednom prilikom.

Više se oko toga ne mora brinuti. Prvo je osvojio Marianne Faithfull i Chrissie Shrimpton, a oženio se s nikaragvanskom ljepoticom Biancom de Macias te s teksaškom manekenkom Jerry Hall. Povezivalo ga se i s mnogim drugim ljepoticama modnih pista i svijeta filma, s Carlom Bruni, Umom Thurman i Elle Macpherson. "Ne izlazim s kućanicama. Nikada nisam i nikada neću", izjavio je Jagger.

Sa četiri različite žene ima sedmero djece, a već sada i dvoje unuka. Iako je već sav naboran Jagger za mnoge žene i dalje ostaje najseksipilniji muškarac na planetu.