Najbolje u kinima: "Vjerujem u anđele" na četvrtom mjestu, "Nemilosrdni gadovi" i dalje prvi

Piše:
petak, 23.10.2009. 09:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Najbolje u kinima: "Vjerujem u anđele" na četvrtom mjestu, "Nemilosrdni gadovi" i dalje prvi

PREMA mišljenju posjetitelja Indexa, listu najboljih filmova koji se trenutno prikazuju u hrvatskim kinima već tjednima predvode "Nemilosrdni gadovi" Quentina Tarantina te komedija "Mamurluk". Njima su se na trećem i četvrtom mjestu pridružili Julie&Julia, te film u kojem glavnu ulogu tumači Dolores Lambaša, "Vjerujem u anđele" koji su prošlog tjedna stigli u hrvatska kina.

Dugoočekivani film Nikše Sviličića - Vjerujem u anđele napokon je stigao i u naša kina i kako je krenulo mogao bi zasjesti na prva mjesta top lista u domaćim kinima. U romantičnoj komediji glavne uloge utjelovili su Vedran Mlikota i Dolores Lambaša. Radnja filma odvija se na prelijepoj Komiži nakon turističke sezone. Poštar Šime je jedan od omiljenijih ljudi u malom mjestu, na otoku nasred mora. Šime je vrlo inteligentan i mještani imaju vrlo velik respekt prema njemu jer je neobično dobro upućen u sve događaje i sudbine u malom mjestu. On zna kakva će biti vremenska prognoza, kakav će vjetar puhati, kakva će biti propovijed na misi u nedjelju.

Jednog dana u mjesto se doseli zgodna žena po imenu Dea i svi muškarci u mjestu započinju sa klasičnim mediteranskim hofiranjem jer ona izgleda vrlo atraktivno i poželjno. Dea, međutim, nosi sa sobom neku tajnu i ostaje posve gluha na sve njihove pokušaje, pa tako šarmerske pokušaje i poštara Šime. Nakon kraćeg vremena Dea "padne" na njegov šarm i sve izgleda kao idila. Međutim, s vremenom se mjesto okreće protiv Šime jer ga je "kurbetina otela od svita". Šimu to ne brine previše jer što je duže sa Deom sve više mu se sviđa.

Zbog neobične ljepote lokacija snimanja i uistinu krasne atmosfere koja je vladala na setu tijekom snimanja, uvjereni smo da film "Vjerujem u anđele" ima odlične pretpostavke vas osvoji svojim sjajnim zapletom, nasmije zgodnim dosjetkama i na kraju duboko zamisli svojom porukom.

Trenutna ocjena filma "Vjerujem u anđele" je 3,91, i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice. Na prvom mjestu su "Nemilosrdni gadovi" s ocjenom 4,11, a u odlične filmove naši posjetitelji ubrajaju i film "Mamurluk" s prosječnom ocjenom 4.08. Treće mjesto ovaj tjedan pripalo je filmu "Julie&Julia" s ocjenom 4,00.

Na dnu ljestvice se nalaze se "Moja grčka avantura" s prosječnom ocjenom 2.02, a gledatelje nije oduševio niti film "Noć vještica 2" koji ima prosječnu ocjenu 1,50.

Što pogledati za vikend provjerite ovdje.