Nakon Indexa, Severina tužila i Novi list

Piše:
petak, 28.1.2005. 10:16
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nakon Indexa, Severina tužila i Novi list

IAKO je izgubila sudski spor s Indexom, u kojem je od našeg portala tražila 75,000 kuna zbog povrede (nepostojećih) autorskih prava, Severina ne odustaje od namjere da zaradi na svom amaterskom porniću.

Tako se na udaru našao i riječki Novi list, koji je, nakon što je Index objavio vijest o postojanju pornića ilustriran  s nekoliko screenshotova, prenio našu vijest i dotične screenshotove, a visina odštete ista je kao u tužbi protiv Indexa – 75,000 kuna.

Večernji list piše kako se kao razlog tužbe, koja je predana još u rujnu, navode “duševne boli” uzrokovane objavom teksta popraćenog screenshotovima.

Prvo ročište održano je u četvrtak, ali Severina se na njemu nije pojavila. Pjevačica će svjedočiti na ročištu zakazanom za svibanj, piše “Večernji”, pa dodaje kako je Severinina pravna zastupnica predložila da o Sevinim “duševnim bolima” svjedoči njezin menadžer Tomica Petrović. Tome se usprotivio odvjetnik Novog lista, ustvrdivši kako samo Severina može govoriti o tome.

Odvjetnik Novog lista na prvom je ročištu tvrdio kako Severina spor nije pokušala riješiti demantijem, da bi odvjetnica pjevačice rekla kako je Seve reagirala faksom koji nikad nije objavljen.