Nicole uskoro u ulozi biseksualne soul ikone Dusty Springfield

Piše:
petak, 2.5.2008. 19:24
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nicole uskoro u ulozi biseksualne soul ikone Dusty Springfield

FILM "Sati", na kojem je kao scenarist radio Michael Cunningham na sva su zvona hvalili i kritika i publika, a Nicole Kidman za ulogu u filmu dobila je svog prvog, zasad i jedinog Oscara. Dvojac se ove godine opet udružio, i još je jednom u pitanju biografska priča - nakon Vurginije Woolf, Nicole će igrati britansku soul pjevačicu Dusty Springfield.

Elton John okarakterizirao je Dusty Springfield kao najveću pjevačicu svih vremena. Soul ikona rođena je 1939. godine, a šezdesetih je postala međunarodna zvijezda, prepoznatljiva po specifičnom glasu zbog čega su je prozvali "bijelom crnkinjom" i "bijelom kraljicom soula". Javnosti se izdavala kao biseksualna osoba, što je u tadašnje vrijeme bilo poprilično kontroverzno, tim više što je svima bilo znano da je sedamdesetih pala pod utjecaj Hollywooda i počela se drogirati, a nekoliko puta je završila i u psihijatrijskim klinikama zbog samoozljeđivanja. Umrla je 1999. godine nakon četverogodišnje borbe s rakom dojke.

Scenarij za njezinu filmsku biografiju napisati će Pulitzerom nagrađeni Michael Cunningham, a samu Dusty u filmu će tumačiti Nicole Kidman, koja će i producirati film. "Dusty Springfield bila je velika umjetnica s kojom nitko nije znao što bi i koja zasigurno zaslužuje svoje mjesto u povijesti rocka, odmah do Beatlesa i Rolling Stonesa", rekao je Cunningham. U filmu bi se trebala pojaviti i glumica Kristin Chenoweth koja bi navodno trebala glumiti Dustyinu ljubavnicu.

K.H.