Nina u Sarajevu: Kad me neće Hrvatska, vi me pošaljite na Eurosong!

Piše:
petak, 28.3.2008. 13:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nina u Sarajevu: Kad me neće Hrvatska, vi me pošaljite na Eurosong!

ZAGREBAČKA pjevačica održala je u četvrtak navečer promociju svog albuma "07" u prestižnom sarajevskom Klubu M. Ovom prigodom sa sobom nije povela big band orkestar, koji ju je pratio na nedavnoj zagrebačkoj promociji, nego skraćenu verziju prateće grupe. Nina u glavnome gradu BiH uživa veliku popularnost, što se vidjelo i po prisustvu novinara iz svih bitnijih medija.

Svoju sklonost be-ha publici pokazala je i time što je rekla kako joj je želja da je Bosna i Hercegovina jednom pošalje na Eurosong, kad se za to ne može izboriti u Hrvatskoj. Iako je koncert najavljen kao promotivni, dobro raspoložena Nina nije se zaustavila samo na nekoliko novih pjesama, nego je otpjevala i ponajbolje uspješnice iz svoga bogatog repertoara. U Sarajevu su jedino nedostajale njezine pjevačke kolege, koje su u širokom luku zaobišle Klub M.

Nina se, inače, spominje kao jedan od favorita nadolazećeg Hrvatskog radijskog festivala, na kojem će se predstaviti s romskom pjevačicom Ljiljanom Petrović Buttler i pjesmom "Kralj života mog". Duet je, priznaje pjevačica, ostvarenje njezinog dugogodišnjeg sna: "Kad se jednom čuje, njezin glas se ne zaboravlja! Ovu suradnju sam čekala godinama".

"Romska Cesaria Evora", kako je nazivaju, također ne štedi na riječima hvale kad je riječ o suradnji sa zagrebačkom pjevačicom. "Nina je jedna izvanredna osoba i velika mi je čast sudjelovati na njenom albumu. Mislim da je kompletan izvođač s izvanrednim pjesmama, pa nimalo ne sumnjam da će naša pjesma biti na nivou", kaže Ljiljana Petrović i dodaje kako joj je ovaj projekt, vjerovali ili ne, prvi duet u karijeri.

Osim Radijskog festivala, pred Ninom su brojni promotivni koncerti, kojih je, zahvaljujući odličnoj prođi novog albuma, puno više nego što ih je pjevačica očekivala. Nakon dva mjeseca, "07" se prodao u deset tisuća primjeraka, a kritičari mu predviđaju i brojne Porine, koji će biti dodijeljeni 10. svibnja u Zagrebu.

M.T., D.K.
Foto: M.T., Index