Nissan 350Z u Strosekovim rukama

Piše:
petak, 7.5.2004. 17:25
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nissan 350Z u Strosekovim rukama

STROSEK Auto Design se već dvadesetak godina bavi tuningom Porscheovih modela, a u ponudi ima i pakete za individualizaciju specifičnih sportskih modela kao što su Lamborghini Diablo i Nisan 300 ZX. Novost u ponudi je potpuni vizualni tuning za novi Nissan 350Z.

Tvrtka smještana u idiličnom mjestašcu blizu Muenchena koju je početkom 1980-tih osnovao Vittorio Strosek odnedavna nudi cjelokupni dizajnerski tuning za trenutno najatraktivniji Nissan na tržištu.

Vanjski izgled Nissana 350Z moguće je oplemeniti mnogobrojnim dodacima koji se nalaze u ponudi Stroseka. Agresivnost prednjeg kraja itekako će povećati ugradnja novog odbojnika  povećanih dimenzija. Odbojnik je obogaćen kružnim otvorima za hlađenje kočnica, te spojlerom koji reducira uzgonske sile. Bočne linije vozila Strosek mijenja standardnom ugradnjom  pragova te vanjskih retrovizora opremljenih električnim podešavanjem i grijanjem.
Kao i sprijeda, i straga je moguće 350Z opremiti novim odbojnikom s integriranim difuzorima i otvorima za prolaz ispušnih cijevi. Za kraj Strosek preporuča ugradnju pomičnog (3 pozicije) stražnjeg spojlera iz aluminija. Cjelokupan aerodinamički paket stoji točno 5.081 eura.Ipak, za potpuni dojam potrebno je promijeniti i naplatke, što će za sobom zasigurno povući i modifikacije na ovjesu tj. takozvano spuštanje automobila. Preporučamo vam 19 inčne naplatke od lake legure s šest duplih krakova. Ukoliko se odlučite još za montažu pneumatika mjera 245/35 sprijeda i 275/35 straga, cjelokupan paket ćete platiti 5.012 eura.

Spuštanje automobila moguće je izvesti na dva načina. Do otprilike 25 mm dovoljno je promijeniti opruge, dok će za značajnije spuštanje biti potrebna i ugradnja novih amortizera. Druga solucija je daleko bolja i sa stanovišta voznih osobina, a kod Stroseka stoji 2.193 eura.

Kad je u pitanju motor, Strosek nudi tek bazni, da ne kažemo amaterski tuning. Izmjenama na ispušnom sustavu (1.496 eura) tuner garantira dodatnih dvanaest KS, dok bi ugradnjom protočnijeg sportskog filtra zraka vrijednog čak 460 eura snaga trebala skočiti za još šest KS.

Miljenko Nikolić

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije