Nova knjiga o Fridi Kahlo

Piše:
četvrtak, 1.7.2004. 02:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NEĆAKINJA poznate meksičke slikarice Fride Kahlo u srpnju će objaviti knjigu "Frida intimno" u kojoj namjerava iznijeti ndosad nepoznate pojedinosti iz života svoje slavne tete.

"Cilj knjige je iznijeti na svjetlo sve tajne koje sam čuvala o svojoj teti", rekla je Isolda Pineida Kahlo, koja bi trebala objaviti knjigu na 50. godišnjicu Fridine smrti. Isolda kaže da će knjiga pokazati "kako je humana bila Frida, s gledišta djevojčice koja je odrasla kao njena nećakinja i nije na nju gledala kao na slavnu umjetnicu".

Meskički dnevnik La Jornada napisao je da će se u knjizi naći i nove pojedinosti o njenoj smrti, aludirajući da je Fridi Kahlo njen suprug, slavni muralist Diego Rivera, možda pomogao da ode sa ovoga svijeta jer je strašno patila.

Frida Kahlo teško je ozlijeđena u sudaru 1925. godine i ostatak života osjećala je teške posljedice ozljeda a podvrgnuta je i brojnim operativnim zahvatima.

Likovna kritičarka Raquel Tibol, koja je objavila zbirku od 253 pisma i pisane poruke Fride Kahlo, skeptična je prema "novim" podacima koji bi se mogli pojaviti u knjizi Isolde Pineide Kahlo. "Kada članovi obitelji počnu objavljivati tajne, to je obično zbog toga da privuku pozornost na sebe", rekla je Tibol.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije