Nova sezona poznatog detektiva Monka

Piše:
četvrtak, 13.7.2006. 19:11
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nova sezona poznatog detektiva Monka

JEDNA od poznatih televizijskih serija, koja govori o detektivu Adrianu Monku, koji iako se boji skoro svega, te je uz to još i opsjednut urednošću, uspješno rješava svaku misteriju, počela je sa prikazivanjem i pete sezone.

Glumci u seriji dali su intervju za BBC, u kojemu su pričali o sebi i svojim likovima u seriji.

"Izazov je izmisliti priče koje su zabavne kao što je sam Monk" - izjava je kreatora serije i ekskluzivnog producenta Andya Breckmana.

"Mislim da je dobro za pisce, mene kao glumca i cijeli produkcijski tim da na nove načine izaizvaju Monka, jer je on takvo stvorenje navike" - kaže Tony Shalhoub za svoj lik.

Osim Monka u seriji još i glume kapetan Leland Stottlemeyer (Ted Levine) i poručnik Randall Disher (Jason Gray-Stanford), policajci iz San Francisca koji trebaju Monkov mozak da im pomogne riješiti slučajeve, te Natalie Teeger (Traylor Howard), Monkova osobna suradnica i glavni mozak.

Zanimljiva je priča u vezi lik Natalie koja se pojavila tek polovicom treće sezone. Prije nje je postojao lik Sharone Fleming, medicinske sestre koja je pomagala Monku u rješavanju njegovih dilema i pomutnje.

"Sharona je bila odlična asistentica, ali joj je Monk išao na živce sa nesposobnošću rješavanja svojih problema, pa smo mislili, što ako stavimo lik nježnije i odajnije asistentice, nekoga ko bi dodao malo slatkoga u ovaj mix" - objasnio je Breckman početak nastajanja lika Natalie.

Sama Traylor objasnila je vezu izmedu Natalie i Monka kao bratsko-sestrinsku; "Ona je vjerojatno imala dosadan život i sadašnji joj je posao najuzbudljivija stvar koja joj se dogodila. Mislim da uživa u njemu, njih dvoje se zabavljaju zajedno, ali odnos im je bratsko-sestrinski".

Na snimanju se može vidjeti odlična atmosfera, te kako su odnosi između glumaca opušteni i jako dobri. Pošto je to i kriminalistička serija, nije lako smišljati nove i nove zaplete smiješnog detektiva.

"Stvarno želimo da tragovi imaju smisla, tako da imamo mnogo sastanaka kako bi bili sigurni da će tako stvarno i biti. Pisci scenarija su fantastični, ali ponekad se nađeš u sceni gdje nešto nema smisla, pa trebaš poraditi na tome. Ali uvijek to sve izgleda kao neka zabavna puzzla" - komentar je Traylor Howard na seriju.

N.Be.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije