Novi Harry Potter pušten u prodaju diljem svijeta

Piše:
subota, 16.7.2005. 09:06
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Novi Harry Potter pušten u prodaju diljem svijeta BRITANSKE knjižare počele su u subotu ponoć i jednu minutu prodavati novu knjigu o Harryju Potteru, otvorivši vrata gomili nestrpljivih obožavatelja.

Posvuda u Velikoj Britaniji djeca prerušena u male čarobnjake požurila su u knjižare u ponoć i jednu minutu po engleskom vremenu kako bi kupila najnoviji nastavak dogodovština mladog čarobnjaka - "Harry Potter i Princ miješane krvi".

Nova knjiga iz serijala o Harryju Potteru puštena je u subotu u prodaju diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku. Očekuje se da će u prva 24 sata u svijetu biti prodano 10 milijuna primjeraka knjige.

Autorica knjige J. K. Rowling čitala je izvatke iz šestog nastavka svojeg bestselera sedamdesetorici privilegiranih dječaka i djevojčica iz čitavog svijeta, pobjednika međunarodnog natjecanja, u tajnovitom dvorcu u Edinburghu.

Novi nastavak dat će "brojne odgovore" na pitanja koje si postavljaju čitatelji već dvije godine. Tako bar tvrdi Rowling, koja pak nije htjela iznijeti detalje zapleta.

"Uzbuđena sam zbog knjige. U njoj ćete naći mnoge odgovore. Jako mi je stalo da je pročitate", kazala je britanska spisateljica.

Dok obožavatelji očekuju smrt jednog od glavnih likova i slične mračne događaje, Rowling se odlučila za vedriju varijantu potkrijepivši to nekim utiscima vlastite kćeri, danas adolescentice.

"Otišla sam iz kuće ostavivši kćer s primjerkom knjige. Čitala ju je prvi put. Kad sam izlazila, ona se smijala", dodala je autorica.