Novinar optužio Jacquesa za prijetnje smrću, Jacques novinara za patološko laganje

Piše:
srijeda, 12.3.2008. 20:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Novinar optužio Jacquesa za prijetnje smrću, Jacques novinara za patološko laganje

NOVINAR Vedran Strukar optužio je Jacquesa Houdeka za prijetnje smrću koje mu je navodno uputio telefonskim pozivima i SMS porukama, dok Jacques tvrdi kako je riječ o običnim izmišljotinama i pokušaju samoreklame. Strukar je danas u policiju odnio snimke poziva i sporne poruke, na što Jacques odgovara: "S obzirom da ga na takav način nikad nisam kontaktirao, ne znam koji su temelji njegove prijave, odnosno, što je to pokazao policiji kao dokaz".

"Iza svega što sam objavio u potpunosti stojim, a ovakvo divljačko ponašanje neću tolerirati. Sve prijetnje, snimljene pozive i sms poruke predočene su policiji od koje očekujem da protiv Houdeka podnese kaznenu prijavu kao što su mi i najavili", kaže Vedran Strukar koji je u ponedjeljak objavio tekst o navodnom Jacquesovom neplaćanju poreza i financijskom krahu. Nakon članka su, tvrdi, počele pristizati SMS poruke i prijeteći pozivi, međutim Jacquesova priča je potpuno drukčija.

"U vremenskom razdoblju od objave članka do trenutka kad me nazvao i najavio tužbu nijednom ga nisam zvao niti mu slao SMS poruke. Smatrajući njegov članak potpuno neutemeljenim, odlučio sam ga (kao i mnoge slične dosad) ignorirati, a odluku sam do samog kraja ove priče proveo u djelo. Ponavljam, nikad u životu Vedranu Strukaru niti nekom drugom zaposleniku njegove redakcije nisam prijetio smrću. Dotičnog nažalost poznajem, ali ne održavamo nikakve kontakte niti se čujemo na dnevnoj, mjesečnoj, pa čak ni godišnjoj bazi", kaže Jacques i dodaje kako će na sudu "mirne duše i čiste savjesti dokazati kako je riječ o bezočnim lažima".

L.V.
Foto: Index