Objavljene nominacije ovogodišnjih Brit Awards

Piše:
utorak, 16.1.2007. 21:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Objavljene nominacije ovogodišnjih Brit Awards

Mlada Lily Allen osvojila je najviše nominacija za prestižnu glazbenu nagradu, između ostalog, za najboljeg novog izvođača te najbolju pjevačicu i album. U kategoriji najbolje pjevačice konkuriraju joj Amy Winehouse i Jamelia, dok će se za album godine natjecati s grupom Muse, Arctic Monkeysima i drugim izvođačima koji 2006. godinu nazivaju zlatnom za njihovu karijeru.

Povratnici godine, grupa Take That, nominirana je u kategoriji pjesme godine, baš kao i Will Young te James Morrison. Nakon nekoliko godina izbivanja, na Brit Awards vraća se i George Michael, nominiran u kategoriji najbolje live izvedbe.

Ipak, široj europskoj publici zanimljivija su imena u internacionalnim kategorijama. Tako se za najboljeg muškog izvođača natječu Beck, Bob Dylan, Damien Rice, Jack Johnson i Justin Timberlake. U kategoriji pjevačice godine nominirane su Christina Aguilera, Beyonce, Cat Power, Nelly Furtado i Pink, dok će nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi primiti grupa Oasis.

Britanske glazbene nagrade dodijelit će se početkom veljače, a organizatori najavljuju nekoliko velikih iznenađenja, posebice u scenskim nastupima i neobičnim glazbenim suradnjama, kojima Brit Awards već tradicionalno oduševljava svake godine.

D.K.