Odsad roditelji mogu mobitelom provjeriti djecu

Piše:
petak, 25.2.2005. 13:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Odsad roditelji mogu mobitelom provjeriti djecu IZRAELSKA mobitelska tvrtka ponudit će video uslugu koja će omogućiti roditeljima da u realnom vremenu provjeravaju kako su im dječica kod kuće, objavila je u petak glasnogvoronica tvrtke.

Ponuda je aktualna jer se u zadnje vrijeme otkrivaju priče o dadiljama koje zlostavljaju povjerenu im djecu. Ta su otkrića šokirala Izraelce i zadnjih su tjedana glavna tema u medijima.

Klijent će trebati samo web kameru, mobilni telefon i računalni program koji može besplatno skinuti s internetske stranice kompanije, rekla je glasnogovornica tvrtke Pelephone.

Nakon odlaska roditelja, uz računalo spojeno na internet, kamera postavljena na strateško mjesto u kući prati sve što se događa, a korisnik usluge mora s mobitela nazvati poseban broj i može gledati video snimku u stvarnome vremenu.

Snimke dadilje koja tuče sedmomjesečne blizance izraelski su mediji uporno prikazivali, nastala je panika među zaposlenim roditeljima i poraslo zanimanje za instaliranje tajnih kamera kakva je snimila i dadilju zlostavljačicu.